Tuesday, May 29, 2012

Al-Fatihah Buat Dr Abdul HamidKami Warga Allianze University College Of Medical Sciences (AUCMS) ingin mengucapkan takziah kepada keluarga Allahyarham Prof. Dr. Abdul Hamid Haji Ahmad (Dean of MD AUCMS) atas pemergian beliau ke Rahmatullah. Semoga beliau ditempatkan dikalangan orang yang beriman. Amin"

"Seluruh warga mahasiswa di AUCMS ISLAMIC STUDENTS ASSOCIATION (AISA) mengucapkan takziah terhadap keluarga Allayarham Prof Dr Abdul Hamid Hj Ahmad, Dekan MD AUCMS atas pemergian beliau ke rahmatullah hari ini. AISA mengajak seluruh warga AUCMS mendoakan kerahmatan dan keampunan ke atas roh Allayarham, ditempatkan di kalangan orang-orang soleh.Amin."

Siapa dia Prof Dr Abdul Hamid Hj Ahmad?

Arwah bukan orang biasa-biasa. Arwah seorang doktor pakar yang sangat baik dan guru yang sangat penyayang. 

Arwah ibarat ayah angkat kami. 

Dekan Fakluti MD AUCMS kami. Kami sangat akrab.

Walaupun sekadar sempat berguru dengan arwah kurang daripada setahun, namun ilmu dan buah fikirannya bermanfaat untuk sepanjang hayat.

Penyayang, ambil berat, penyabar,ceria, adil dan matang. Itu antara sebahagian sifat baik arwah.

Beberapa hari sebelum tarikh ini, saya sempat bertemunya seperti biasa. Arwah sentiasa ceria ketika bersama kami. Sesuatu yang pasti akan sentiasa di dalam minda saya,

"Dr Abdul Hamid, kali terakhir saya berjumpa dengan Arwah, dia tegur ejaan namanya yang kurang tepat. Bukan Dr Hamid, arwah kata Hamid itu nama Allah, tak boleh panggil mcm tu saja, maksudnya Al-Hamid -Yang Maha Terpuji . Arwah kata, kena ada 'Abdul' maksudnya 'Hamba'. Jadi Dr Abdul Hamid=Dr hamba Yang Maha terpuji. MasyaAllah, arwah sangat ingat dan teliti berkaitan hal ni. Saya sangat terkesan. Salah satu memori bersama Arwah Dr Abdul Hamid :'( "

Semoga Allah tempatkan beliau bersama orang-orang yang soleh.

Amin

Al-fatihah

3 17 ulasan:

cicak papan said...

al-Fatihah.. :'(

Anonymous said...

ayah yang terbaik

khaliFah_maahad said...

Anak-anak Arwah patut berbangga kerana mempunyai seorang ayah yang sangat baik.Sangat baik

Al-Fatihah~

 
khaliFah1412h. Design by Wpthemedesigner. Converted To Blogger Template By Anshul Tested by Blogger Templates.