Friday, January 14, 2011

Masih ingin Mencuri?





Seseorang telah meminta saya untuk membuat satu poster untuk mencegah kecurian di tempatnya. Ini idea yang muncul dalam fikiran saya. Pada pendapat para pembaca sekalian,adakah cara ini berkesan atau kalian mempunyai kata-kata yang lebih 'power'? jika ada, harap dikongsi ya.

(Saya amat senang hati jika ada yang mahu menampal poster-poster ini di sekolah, universiti, asrama dan lain-lain untuk mengelakkan kecurian)

4 17 ulasan:

khazirar_ilham95 said...

Ana rasa poster yg anta wat tu elok sgt.....semoga usaha anta berjaya
Amin....

khaliFah_maahad said...

InsyaAllah, itu harapan kita.
kalau sapa2 yg nk mencuri, bila tengok poster ni , masih nak mencuri tak? Survey original ni... kpd 'bekas2 pencuri' sila respon. :)

sinarharapan said...

sya stuju. sedikt perkongsian. sebagai ctoh, d dlam hospital ada tertera dilarang merokok. mka, mnusia scara automatik akan ikut peraturan tersebut. akan tetapi, mereka yg btul2 mengambil rasulullah sbgai ctoh, scara automatiknya juga, bukan shja didalam hospital dia tidk merokok, bahkan di luar juga dia tidak merokok. bukan kah ini kesan daripada ctoh yg di tunjukkan oleh Rasulullah. begitu juga dengan mencuri. juga perkara maksiat yg laen. sentiasalah merasa dri di perhatikan. insyallah.

Ariffah9 said...

nice one! mabruk.

 
khaliFah1412h. Design by Wpthemedesigner. Converted To Blogger Template By Anshul Tested by Blogger Templates.