Tuesday, July 20, 2010

Sinetron Ketika Cinta Bertasbih Special Ramadan




Saksikan kelanjutan kisah Azzam dan Anna di Sinetron Ketika Cinta Bertasbih Special Ramadan, mulai Senin, 26 Juli 2010, setiap harinya pukul 18.00 – 19.00 WIB hanya di RCTI. Kami menyajikan sebuah sinetron untuk membangun jiwa Indonesia dengan keteladanan dan cinta.

Selama bulan Ramadan Sinetron Ketika Cinta Bertasbih Ramadhan akan tayang pukul 17.30 - 19.00.

Sutradara : Chaerul Umam
Produser : Leo Sutanto
Desain Produksi : Heru Hendriyarto
Cerita : Habiburrahman El Shirazy
Penulis Skenario : Habiburrahman El Shirazy, Untung Wahono,
Sakti Wibowo, Mila K. Kamil
Produksi : SinemArt (2010)

PEMAIN :

KHOLIDI ASADIL ALAM sbg. AZZAM
OKI SETIANA DEWI sbg. ANNA
DUDE HARLINO sbg. UST. ILYAS
ALICE SOFIE NORIN sbg. ELIANA
ANDI ARSYIL RAHMAN PUTRA sbg. FURQON
MEYDA SEFIRA sbg. HUSNA
YASMINE WILDBLOOD sbg. QANITA
CITRA KIRANA sbg. PUSPITA / VINA
TSANIA MARWA sbg. APRILIA
BOY HAMZAH sbg. RONAL
Habiburrahman El Shirazy sbg. Ustadz. Mujab
Heppy Nurdiansyah sbg. Hafez
Wulandari sbg. Erna
Renny Syahrial sbg. Zulfa
Nabila Chaerunnisa sbg. Sarah
Elma Theana sbg. Saraswati/Mama Aprilia
Anwar Fuadi sbg. Busro/papa Aprilia
Cut Yanthi sbg Bu Malyaf/Ibu Furqon
Aspar Paturrusi sbg. Pak Andi/ayah furqon
Eksanti sbg. Bu Nurlalela
Iga Mawarni sbg. Nyai Anshari/ibu Qanita
Kaharudin Syah sbg. Kyai Anshari/ayah Qanita
Berliana Febrianti sbg. Nyai Syihab/bu’lek Qanita
Rosyid Karim sbg. Kyai Syihab/pa’lek qanita
Hj. Nani Wijaya sbg. Ibu Ilyas
Drg. Fadli sbg. Ayah Ilyas
Johan Jehan sbg. H. Samingan
Uci Bing Slamet sbg. Romlah
Unang sbg. Paimo
Gito Gilas sbg. Pak Mahbub
Merry Mustaf sbg. Ibu Vina
Enche Bagus sbg. Paimin
Ranti sbg. Surtini
Vera Detty sbg. Bu Jaiton
Doddy Elza sbg. Paman Eliana

Lagu Tema : “KETIKA CINTA BERTASBIH”
Penyanyi : “MELLY feat. AMEE”
Pencipta : “ADEN & MELLY”
Produksi : PT. AQUARIUS MUSIKINDO

nota (kat Malaysia dapat tak? tak dak la tu, kena cari sendiri. Apa-apapun, ana sebenarnya anak tak minat 'sinetron' petang-petang tu kerana waktu tu ana keluar riadah)

5 17 ulasan:

Anonymous said...

hmmm,, mmg kat m'sia xditygkn ker??so sad....sy sgt suke cite2!!

ejam said...

sayangnya kat Malaysia takde...
kena tunggu utk download ler nmpknya..

khaliFah_maahad said...

Ramai yang minat cerita ni, biasa la Habiburrahman punye tulisan. Mungkin kerajaan Malaysia tak tau@tak berminat nak tayang benda-benda macam ni. Siapa2 yang kerja untuk kerajaan , pilihlah program-program membina , contohnya, cerita ni la

mohamed naqib mohamed saad. said...

assalamualaikum !
boleh download Ketika cinta bertasbih bersiri spesial ramadhan ni di blog saye. jemput datang :)

mohamed naqib mohamed saad. said...

di www.mohamednaqib.blogspot.com

 
khaliFah1412h. Design by Wpthemedesigner. Converted To Blogger Template By Anshul Tested by Blogger Templates.