Saturday, May 8, 2010

Offline dengan syaitan


ALHAMDULILLAH, Offline dengan Syaitan berjaya diterbitkan. Penulis banyak kali berperang dalam minda dan jiwa untuk membina kekuatan dalam menyiapkan tulisan kerdil ini. Ia bukan karya komprehensif mengenai memutuskan diri dengan gangguan syaitan, namun jika semua saranan dalamnya diamalkan, insya-Allah sifatnya menjadi komprehensif dan hampir sempurna beserta rahmat dan hidayah Allah.

Buku ini sebahagian besarnya dirujuk kepada karya Talbisul-Iblis oleh Abdur Rahman ibn Ali ibn Jaafar al-Jauzi (lebih dikenali sebagai Ibn al-Jauzi) dan ada kesinambungan dengan Online dengan Tuhan. Seperti yang saya sebutkan, cabaran terbesar dalam menangani gangguan syaitan adalah sewaktu sakaratul maut. Moga buku ini menjadi saham buat saya dan pembaca untuk selamat daripada gangguan tersebut dan seterusnya mati dalam iman dan Islam.

“Manusia yang berjaya adalah mereka yang mengisytiharkan perang ke atas syaitan. Senjata penting yang digunakan adalah senjata kerohanian. Saya yakin, buku Offline dengan Syaitan membicarakan tentang perkara-perkara ini. Buku ini menjelaskan kepada kita tentang siapakah musuh kita yang sebenar serta bagaimana mengalahkannya. Tahniah! Ia begitu relevan dengan kehidupan manusia terutamanya pada hari ini yang dipenuhi pelbagai cabaran.” (Dr Danial Zainal Abidin; Doktor perubatan, penulis & penceramah profesional)

(Komen)
Ini buku terbaru dalam koleksi ana. Best, sebab dalam bentuk santai tampa lari dari fokus asal iaitu lawan setan la.5 bintang! tahniah penulis

0 17 ulasan:

 
khaliFah1412h. Design by Wpthemedesigner. Converted To Blogger Template By Anshul Tested by Blogger Templates.