Sunday, May 30, 2010

Karipap-karipap CintaAli adalah seorang jurugambar sebuah akhbar politik. Dia jatuh cinta dengan Sarah, graduan Al-Azhar yang bekerja sebagai editor komik di SLP Publications & Distributors.

Namun ayah Sarah mahu anak perempuannya berkahwin dengan lelaki yang setarat dengan kelulusan Sarah (yakni seorang Ustaz).

Ali menjadi panik dan dalam keadaan terdesak telah berbohong mengatakan dia juga graduan Al-Azhar.

Maka bermulalah rentetan peristiwa lucu, sedih dan tidak masuk akal dalam usaha Ali untuk menawan hati Sarah dan dalam pada masa yang sama cuba mencari jalan berterus terang kepada gadis itu.

Ali terpaksa membayar harga yang mahal untuk pembohongannya.

Dan karipap itu mempertemukan cinta Ali dan menyelamatkan cintanya.

(nota: Ntah macam mana ana boleh minat nak baca buku tu. Mula-mula nampak menarik, karektor dan desinge yang 'comel'. hehe. Lepas tu, ada pulak seorang senior yang kerja di kedai buka kata lawak, dan ada graduan Al-Azhar, beli terus la. Isi dia menarik, hampir setiap baris lawak ( memang tujuan dia pon). Dan ada cerita sikit2 pasail Alwan comic (ana dok minat lama dah). Cuma hero dia tu, tak berapa hero. Mungkin dia dah pi belajar agama lepas Sarah(dikatakan mahasiswa Al-Azhar) setuju nak kawin dengan dia. Kenapa ana kata macam tu? nak tahu, baca sendiri la.)

0 17 ulasan:

 
khaliFah1412h. Design by Wpthemedesigner. Converted To Blogger Template By Anshul Tested by Blogger Templates.